Онлайн консултация

Ако имате желание да получите препоръка от доц. Красимир Киров във връзка със съмнително изменение на повърхността на кожата на Вас или Ваш близък, изпратете снимки и медицинска документация (ако разполагате с такава) на имейл patient@melanoma.bg

Ако сте медицински специалист и имате желание да получите становище или второ мнение от доц. Красимир Киров, изпратете снимки и медицинска документация на имейл doctor@melanoma.bg

Как да се предпазим

Профилактиката е ранното откриване на започнали промени в някоя бенка. Преглеждайте кожата си и съобщавайте на лекаря си за всяка промяна в бенките или кожата. Ако имате множество бенки, трябва да посещавате дерматолог редовно.

Вижте повече

Как се диагностицира меланом

Диагнозата „меланом на кожата“ се поставя въз основа на хистопатологично изследване, направено от специалист патолог. Патологът изследва тъканта с микроскоп за наличие на ракови клетки и описва резултатите в доклада от патологично изследване.

Вижте повече

Въпреки че рисковите фактори за развитие на различните типове рак на кожата са много, излагането на ултравиолетови лъчи на слънце или в солариум повишава риска за всички типове. Някои хора имат фамилна анамнеза за кожен карцином, а при други има по-голям риск, ако кожата им изгаря лесно.

Можете да получите представа за риска при Вас като отговорите на въпросите по-долу.

Независимо какъв е резултатът Ви, трябва да се предпазвате от слънцето със слънцезащитни продукти фактор 30 или повече. Следете за необичаен растеж или промяна в бенките си и преглеждайте кожата си веднъж годишно при лекар-дерматолог.

Настоящият тест не замества консултацията с лекар или медицинската диагноза.

Цветът на очите Ви е:

Естественият цвят на косата Ви е:

Естественият цвят на кожата Ви (преди излагане на слънце) е:

Колко лунички имате по покритите части на кожата си?

Как реагира кожата Ви на слънцето?

Кожата Ви потъмнява ли?

Колко потъмнява?

Колко чувствително е лицето Ви към слънцето?

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: